©Microsoft

Met deze nieuwe laptops komt Microsoft binnenkort

Met deze nieuwe laptops komt Microsoft binnenkort

18 maart - 21:30

Microsoft staat op het punt om meerdere nieuwe Surface-computers te lanceren. Het zijn laptops voor zowel zakelijk als privégebruik.

Microsoft is van plan om verspreid over enkele maanden een nieuwe reeks Surface-producten te lanceren. Een deel van de nieuwe computers wordt onthuld tijdens een groot Microsoft-event op 20 mei. Dit zijn de verwachte aankondigingen.

Nieuwe Surface Pro

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop voor je werk en de Surface Pro op het oog hebt, dan is het misschien slim om je geld nog even op zak te houden. Er wordt namelijk verwacht dat de nieuwste versie hiervan aanstaande vrijdag, op 21 maart, wordt aangekondigd. In april worden de nieuwe Surface Pro's dan aan de eerste zakelijke klanten worden geleverd.

De nieuwe zakelijke Surface Pro zou beschikken over nieuwe Intel Ultra-chips, met NPU's voor snellere AI-verwerkingen. De Surface Pro is een 2-in-1-apparaat, die je behalve als laptop ook als tablet kunt gebruiken.

Surface Laptop 6

Voor consumenten zou Microsoft in mei de Surface Laptop 6 en de Surface Pro 10 onthullen. Verwacht wordt dat deze laptops voorzien zullen zijn van de nieuwe Qualcomm Snapdragon X Elite-chip. Ook zouden ze een vernieuwd ontwerp krijgen. 

Bovendien wordt rond dezelfde tijd de zakelijke Surface Go 4 gelanceerd, maar ditmaal voor de consumentenmarkt. Al deze nieuwe producten, zullen naar verwachting in juni verkrijgbaar zijn.

AI-offensief gaat verder

Daarnaast wordt verwacht dat Microsoft weer een aantal nieuwe AI-functies voor Windows 11 onthuld. Daaronder zou de functie AI Explorer zijn, een tijdlijn waarmee je makkelijker door je PC zou kunnen zoeken.

Ook andere computerfabrikanten komen later dit jaar met nieuwe computers met de nieuwste chips van Intel, AMD en Qualcomm. Microsoft noemt deze nieuwe computers voortaan 'AI PC's'.

Lees meer nieuws over Microsoft en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief