©Apple

Olala! Nieuwe iPad Air krijgt mogelijk ook een OLED-scherm

Olala! Nieuwe iPad Air krijgt mogelijk ook een OLED-scherm

15 maart om 14:49
Laatste update: 15 maart om 19:58

We kijken reikhalzend uit naar de nieuwe generatie iPad Pro-modellen, want die krijgen naar verwachting een kleurrijk OLED-scherm. Daar wordt de iPad Air over een paar jaar aan toegevoegd, volgens onderzoeksbureau Omdia.

Omdia-onderzoeker Kang Min-soo sprak op de Korea Display Conference in Seoul over hun verwachtingen voor Apple. Het bureau voorspelt nu dat de komende generatie iPad Airs nog zonder OLED-scherm ontwikkeld worden, maar dat vanaf 2028 ook de betaalbaardere tablets van Apple de technologie gaan toepassen. Tegen die tijd zal volgens het bureau de Air een single-stack OLED-scherm krijgen, zoals de huidige generatie iPhones dat heeft.

Two-stack tandem OLED

Echter, de iPad Pro wordt tegen die tijd uitgerust met een two-stack tandem OLED. Deze schermen hebben een extra laag die licht genereert, waardoor je dezelfde felle OLED-kleuren krijgt, maar veel minder energie verbruikt. Bovendien zouden deze schermen langer meegaan.

Opbouwbare OLED iPad?

Apple is gecharmeerd van OLED-schermen, want volgens Omdia kunnen ze eerder al een opvouwbare OLED iPad van 7 of 8 inch lanceren. Die zou dan de iPad mini kunnen vervangen, naar verwachting in 2026 of 2027.

Eerst de Pro

Over een paar weken moeten we sowieso meer te weten komen over de volgende iPad Pro-modellen. Naast OLED-schermen krijgen de tablets volgens de geruchten een dunner ontwerp en presenteert Apple gelijktijdig een nieuw Magic Keyboard, dat de iPad Pro meer op een laptop laat lijken. Verder kun je de befaamde M3 chip verwachten, betere camera’s en MagSafe wireless charging.

Apple is de boel flink aan het opschudden want de iPhone 16 Pro zou ook een totaal nieuw design krijgen. Lees ook wat we van de nieuwe MacBook Air vinden.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.