©Audi

Audi werkt aan kleine elektrische auto met 'uniek ontwerp'

Audi werkt aan kleine elektrische auto met 'uniek ontwerp'

21 maart - 23:55 Laatste update: 23:59

Net als veel autofabrikanten ontwikkelt ook Audi een compacte elektrische auto met een lagere prijs. Het bedrijf versnelt nu de ontwikkeling van dat 'instapmodel', dat het elektrische equivalent van de A3 of Q3 wordt.

De instap-EV van Audi wordt een 'extra elektrisch model onder de Q4 E-tron'. Dat zei Audi-ceo Gernot Döllner deze week na de onthulling van de nieuwe Q6 e-tron, een middelgrote elektrische SUV. Het instapmodel wordt 'een prachtig, uniek, onafhankelijk voertuigconcept', aldus de topman.

"Dit is geen auto van vier meter. We zullen geen directe opvolger hebben voor de A1 of Q2. Maar met het model onder de Q4 in het A3-segment zal dat zeker onze instapauto zijn", zegt Döllner. De auto zou een crossover-achtig ontwerp kunnen krijgen. De productie vindt plaats in Ingolstadt, naast de nieuwe Q6 e-tron.

'Toekomst is elektrisch'

De introductie wordt in 2027 verwacht, want volgens Döllner heeft Audi in dat jaar in alle kernsegmenten een elektrische auto. "Ondanks het recente publieke debat is er geen twijfel over dat de toekomst van de auto elektrisch is", zei de Audi-baas volgens Autocar.

De mogelijke naam van de nieuwe auto is A2 E-tron of Q2 E-tron. Er is volgens de topman nog geen besluit genomen over welk platform de nieuwe instap-EV krijgt. 

Tesla Model 2

Meer autofabrikanten storten zich de komende jaren op meer betaalbare modellen elektrische auto’s, die een stuk goedkoper dan die van Audi zullen zijn. Zo werkt Tesla aan zijn Model 2, die eind 2025 of begin 2026 op de markt zou komen en 25.000 dollar moet kosten. Ook Ford ontwikkelt een kleine elektrische SUV, met hetzelfde prijskaartje, die ook in 2026 wordt verwacht. 

Volkswagen wil met de ID.2 ook een EV van rond 25.000 euro introduceren, en daarna volgt in 2027 de goedkopere ID.1 van 20.000 euro.

Lees meer nieuws over elektrische auto’s en mis niets met onze app.