Fitbit neemt controversieel besluit: geen apps van derden meer downloaden

©Unsplash

Fitbit neemt controversieel besluit: geen apps van derden meer downloaden
22 maart om 22:47
Laatste update: 23 maart om 01:38

Er komt een grote verandering aan voor Fitbit-apparaten. Binnenkort is het niet meer mogelijk om apps van derde partijen op je smartwatch of fitnesstracker te downloaden. 

Op deze pagina van het Fitbit Help Centre kondigt Fitbit-eigenaar Google de verandering aan. Third party apps en wijzerplaten op de Fitbit zijn vanaf juni niet meer te downloaden in de Europese Unie.

Een schrale troost: je raakt alles wat je tot nu hebt gedownload niet kwijt. Reeds geïnstalleerde apps en wijzerplaten kun je wel blijven gebruiken op je Fitbit-apparaat, bevestigt Google-woordvoerder tegen Android Authority.

Europese regels

Google zegt de beslissing te hebben genomen na 'zorgvuldig onderzoek van de impact van nieuwe regelgeving'. Om wat voor nieuwe Europese regels het gaat zegt Google er niet bij, maar mogelijk is de Digital Markets Act (DMA) die afgelopen maand van kracht werd, de oorzaak.

De nieuwe DMA is van toepassing op grote techplatforms, waaronder Google. De regels moeten onder andere voor meer concurrentie op de digitale markt zorgen, waardoor de consument meer keuze heeft op de digitale markten. Ook zou het toezicht op fusies en overnames verbeterd worden.

Lees meer nieuws over Fitbit en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.