©Microsoft

Windows 11 krijgt nóg meer AI-functies met deze grote update

Windows 11 krijgt nóg meer AI-functies met deze grote update

26 maart om 23:38

Microsoft ontwikkelt de volgende versie van Windows 11, versie 24H2. De grote update bevat opnieuw een reeks nieuwe AI-functies. Wanneer kun je de update voor jouw computer verwachten?

Windows 12 verschijnt dit jaar nog niet, maar de aanstaande Windows 11-versie 24H2 wordt ook een grote update. Het systeem krijgt onder meer prestatie- en beveiligingsverbeteringen, maar valt vooral op door zijn nieuwe AI-functies. Volgens bronnen van Windows Central krijgt Windows 24H2 een geavanceerdere versie van Copilot, die geïntegreerd wordt in een groot aantal apps en meer moet kunnen dan de huidige versie. 

Volgens Windows Central zal Windows 24H2 in september pas volledig worden uitgerold naar alle gebruikers. De update wordt echter al vooraf geïnstalleerd op sommige nieuwe computers die vanaf juni worden verkocht. Dat gaat om nieuwe computers die fabrikanten 'AI PC's' noemen, omdat ze beschikken over krachtigere chips voor AI-berekeningen.

Makkelijker om Copilot te gebruiken

In Windows 24H2 moet het makkelijker worden om de Microsoft-assistent Copilot te gebruiken. De Copilot-knop komt rechts onderaan het scherm, waar die zichtbaarder moet zijn. De virtuele assistent van Microsoft kan in deze versie een hoop nieuwe taken uitvoeren, waaronder het verschaffen van informatie over de computer, het aanpassen van instellingen en het leegmaken van de prullenbak.

Het Copilot-icoon toont ook nieuwe animaties als bepaalde features beschikbaar zijn. Wanneer je bijvoorbeeld tekst kopieert, kan je meteen Copilot gebruiken om die aan te passen. Als je over het icoon zweeft, krijg je direct een lijstje van opties, zoals 'Vat samen', 'Leg uit' en 'Pas aan'.

Lees meer nieuws over AI, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.