©Bright

Belangrijke update voor je Samsung Galaxy: dit is nieuw in One UI 6.1

Belangrijke update voor je Samsung Galaxy: dit is nieuw in One UI 6.1

27 maart - 01:34

Samsung brengt donderdag de langverwachte update van zijn interface One UI 6.1 uit op een aantal smartphones, waaronder de Galaxy S23 en de Galaxy Z Fold 5 en Flip 5. Met One UI 6.1 krijg je toegang tot een reeks nieuwe AI-functies.

Op 28 maart begint Samsung met de uitrol van zijn update One UI 6.1. Hiermee krijgen meer smartphones van het merk de nieuwe Galaxy AI-functies, waar de gebruikers van de nieuwe Galaxy S24-serie al sinds januari over beschikken.

One UI 6.1 komt eerst uit voor de vlaggenschip-Galaxy’s die in 2023 op de markt kwamen: de Galaxy S23, Galaxy S23 FE, Galaxy Z Fold 5, Flip 5 en de Galaxy Tab S9-tablets.  

Samenvatten en beelden bewerken

Onderdeel van de Galaxy AI-ervaring zijn functies voor het automatisch samenvatten van teksten en webpagina’s en het vertalen en transcriberen van spraakopnames.

Ook zijn er AI-functies voor beeldbewerking, zoals het verwijderen en verplaatsen van objecten op foto’s. Bovendien kun je met AI generatieve wallpapers maken op basis van trefwoorden en thema’s.

Real-time vertalingen tijdens gesprekken

Tijdens telefoongesprekken kun je AI gebruiken om spraak realtime te vertalen voor zowel jezelf als de persoon aan de andere kant van de lijn. Eveneens nieuw is de Google-zoekfunctie Circle to Search, voor het zoeken door iets te omcirkelen of te markeren en er een vraag over te stellen. 

Verder kun je normale video's in slow motion bekijken in de galerij-app en kun je aangepaste alarm-achtergronden gebruiken.

Eén functie van S24 ontbreekt

One UI 6.1 biedt ook vloeiendere animaties in de interface. Maar één functie die wel op de Galaxy S24 beschikbaar is, ontbreekt in deze update op de andere Galaxy's: afbeeldingen full-screen tonen op het always on-scherm. Daarbij kun je een beeld op het volledige scherm tonen, zelfs als het toestel inactief is. Dit blijft beperkt tot de Galaxy S24-serie. Dat komt doordat de S24-telefoons geüpgradede schermen hebben die efficiënter zijn dan de displays van de voorgangers.

Wanneer komt One UI 6.1 naar andere Galaxy's?

Samsung heeft nog niet gezegd wanneer het One UI 6.1 wil uitbrengen op andere smartphones en tablets.

Lees meer nieuws over Samsung en mis niets met onze nieuwe Bright-app