© Marvel Games

Speelt Marvel's grote nieuwe game leentjebuur bij een wereldhit?

Speelt Marvel's grote nieuwe game leentjebuur bij een wereldhit?

28 maart om 14:44

Het nieuwe Marvel Rivals is een game waarin je als superhelden het opneemt tegen andere helden. De eerste beelden doen verdacht veel denken aan het populaire Overwatch 2.

Teams van zes nemen het in een arena tegen elkaar op. Iedere speler kan daarbij een bekende superheld kiezen, zoals Spider-Man, Iron Man en The Hulk. In totaal zullen er zestien speelbare personages zijn, met meer op komst in latere updates.

De manier waarop je speelt en de visuele stijl lijken sprekend op het populaire Overwatch, een competitieve shooter gemaakt door Warcraft-ontwikkelaar Activision Blizzard.

Marvel Rivals is op zijn beurt van Chinese komaf: Marvel Games bouwt het spel samen met Chinees internetbedrijf NetEase. Geen wonder, want juist dit soort competitieve spellen zijn razend populair in Azië.

Aan de poten van Overwatch zagen

Het spel komt op een ideaal moment, want sentiment rond Overwatch 2 bevindt zich op dit moment op een dieptepunt. Door juist nu eenzelfde soort game te maken en in te haken op populaire superhelden, kan dit wel eens een hele grote worden.

Het is nog niet bekend wanneer Marvel Rivals zal verschijnen, maar de game er staat een besloten test voor spelers gepland in mei dit jaar.

Lees meer over Marvel en abonneer op onze nieuwsbrief.