© Unsplash

De nieuwste iOS-update is goed nieuws als je een iPhone 12 hebt

De nieuwste iOS-update is goed nieuws als je een iPhone 12 hebt

28 maart - 20:48 Laatste update: 29 maart - 01:06

Voor gebruikers van de iPhone 12 is er goed nieuws. Na de laatste update van iOS laadt die iPhone namelijk twee keer zo snel op als je een draadloze oplader gebruikt die niet Apple's eigen MagSafe-standaard gebruikt.

Hoewel Apple er met geen woord over repte in de informatie bij de update naar iOS 17.4 eerder deze maand, is er ondersteuning voor sneller draadloos opladen met de Qi2-standaard toegevoegd aan de iPhone 12. Hiervoor kon je je iPhone al met 15 Watt via Apple's eigen MagSafe opladen, maar nu kan dat draadloos laden met 15 W ook met opladers van andere merken, als ze de nieuwe Qi2-standaard ondersteunen. Eerder was dat bij niet-MagSafe-laders beperkt tot 7,5 W.

Uit tests door Macworld blijkt dat het snellere laden werkt met de Qi2-laders van de populaire merken Anker en Belkin. De laadtijden zijn vergelijkbaar met die van Apple's MagSafe.

Logische stap voor Apple

Het is niet gek dat Apple deze functie toevoegt. De iPhone-maker zit immers zelf in het consortium dat de draadloze oplaadstandaard Qi2 heeft ontwikkeld. Ook werkten nieuwere iPhones al met de nieuwe standaard.

De iPhone 12 Mini en de iPhone 13 Mini laden overigens via Qi iets langzamer op. Die Mini's moeten het doen met 12 W in plaats van 15 W. Maar dat is bij Apple's eigen MagSafe ook het geval.

Er was meer nieuws over Apple vandaag. Zo kwam naar buiten wanneer de nieuwe iPads verschijnen. Ook klaagt Apple een ex-medewerker aan wegens het lekken van bedrijfsgeheimen.

Volg meer over Apple met onze nieuwe app.