©Unsplash

Dit is wanneer de nieuwe iPad Pro en iPad Air worden verwacht

Dit is wanneer de nieuwe iPad Pro en iPad Air worden verwacht

28 maart - 21:22 Laatste update: 21:29

Dat er nieuwe iPads aankomen, is al langer duidelijk, maar de introductie van de Apple-tablets heeft wat vertraging opgelopen. Nu is er meer naar buiten gekomen over wanneer je de release van de nieuwe iPad Pro en iPad Air kunt verwachten.

De nieuwe versies van de iPad Pro en iPad Air kun je begin mei kopen, meldt Bloomberg op basis van bronnen met 'kennis van zaken'. Meerdere leveranciers van Apple hebben de productie van de nieuwe iPads inmiddels opgevoerd. 

De nieuwe iPad Pro krijgt voor het eerst OLED-schermen, voor diepere zwarttinten, levendigere kleuren en een hogere helderheid en contrast. Van de nieuwe iPad Air verschijnt er voor het eerst een variant met een groter, 12,9 inch scherm. De vraag is nog of de iPad Air ook een OLED-scherm krijgt. De nieuwe tablets beschikken ook over de snellere M3-chips.

Verder vernieuwt Apple de iPad-accessoires, met verbeterde versies van de Apple Pencil en het Magic Keyboard. Het nieuwe toetsenbord zou meer lijken op dat van een MacBook.

Hoog tijd voor nieuwe iPads

De iPad-verkoop daalde de afgelopen twee jaar fors. Het is dan ook hoog tijd dat Apple de iPad-lijn een opfrisbeurt geeft. Zo'n anderhalf jaar geleden kregen de iPads voor het laatst een grote upgrade.

Apple was eerst van plan om de nieuwe iPads eind maart of begin april op de markt te brengen, maar het bedrijf heeft meer tijd nodig om de verbeteringen in de iPadOS-software af te ronden. Ook de complexere productietechnieken van de schermen droegen volgens Bloomberg bij aan de vertraging.

De release van de nieuwe iPads komt ongeveer een maand voor het grote jaarlijkse Apple-event WWDC, dat op 10 juni van start gaat. Tijdens WWDC onthult Apple waarschijnlijk zijn plannen op AI-gebied, en software-vernieuwingen voor de iPhone, iPad, Mac, Apple Watch en Vision Pro. 

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwe app.