Instagram wil op deze manier zorgen dat je meer Reels kijkt

©Unsplash

Instagram wil op deze manier zorgen dat je meer Reels kijkt
30 maart om 12:30

Instagram ontwikkelt momenteel de nieuwe mogelijkheid Blend, waarmee het Reels aanraadt die bij jou en een vriend passen. Reels, het Instagram-antwoord op TikTok, zijn korte video’s waar je makkelijk doorheen kunt scrollen. Met Blend krijg je een privéfeed vol Reels die aan jou en een vriend worden aangeraden. 

Het werd gespot door Alessandro Paluzzi, die vaker in de code duikt van apps. Ook heeft Instagram tegen TechCrunch gezegd dat het experimenteert met deze optie, maar dat dat momenteel volledig intern is. Het idee achter de mogelijkheid is dat er wordt gekeken naar video’s die je vaak met je vrienden deelt. Je sportschoolvriendin stuur je misschien grappige memes over personal trainers die hun klanten afbeulen, terwijl je je kind regelmatig Reels stuurt van schattige dieren: Instagram kent je natuurlijk, en zal op basis van die gedeelde video’s Reels aanrader die jullie waarschijnlijk ook leuk zullen vinden. 

Instagram Blend

Blend is een aparte, gepersonaliseerde feed binnen Reels waarvan Instagram reden heeft om te geloven dat het bij jullie past. Klinkt het bekend? Dat kan kloppen. Spotify heeft ook een mogelijkheid die Blend heet, waarin een afspeellijst wordt gemaakt op basis van jouw muzieksmaak en die van een bepaalde vriend. Waarom Instagram voor de naam kiest is uit dat opzicht opvallend, maar qua betekenis niet: een blend is een soort samensmelting, een mengsel, een mix. 

De Blend van Instagram blijft wel prima: het is niet zo dat iedereen kan zien welke video’s er passen bij jou en je vriend. Dat is fijn, want misschien hoeft bijvoorbeeld die personal trainer niet te weten dat jullie elkaar op die manier een hart onder de riem steken. Ook zal Instagram de Blend naarmate de tijd vordert steeds voorzien van nieuwe aanraders. Je kunt ook wanneer je maar wil uit je Blend stappen. Althans, als het straks live gaat: op dit moment is het nog niet eens een openbare test, maar slechts intern, en niet al dit soort prototypes halen het uiteindelijk tot de echte app.

Lees meer over sociale media en abonneer je op onze nieuwsbrief.