© Unsplash

Nieuwe iPads opnieuw opgedoken: is een aankondiging nabij?

Nieuwe iPads opnieuw opgedoken: is een aankondiging nabij?

4 april - 14:28

Wederom zijn twee nieuwe modellen van de iPad opgedoken, waarmee Apple zich lijkt voor te bereiden op een onthulling op korte termijn.

Nieuwssite 91mobiles merkte op dat Apple twee iPads heeft gecertificeerd bij de Indiase BIS, een organisatie waarbij alle apparaten verkocht in het land moeten worden vastgelegd.

De iPads hebben de cryptische modelnummers A2836 en A2837. Hieruit is niet af te leiden om wat voor tablets het gaat, maar eerdere geruchten wijzen stelselmatig op een nieuwe iPad Air en iPad Pro. Al zou het kunnen zijn dat de geregistreerde iPads bijvoorbeeld twee versies van de nieuwe iPad Pro zijn.

Apple zou bij de nieuwe iPads de schermranden dunner maken. De Pro-tablet krijgt bovendien een oledscherm met hogere zwartwaarden en meer contrast, net als bij recente iPhones. Daarnaast zou ook de iPad Air een tweede versie met groter scherm krijgen.

Twee maten voor iPad Air

Ingewijden denken dat Apple de nieuwe iPads ergens in mei zal gaan verkopen. Het kan betekenen dat Apple ze in april onthult, maar de laatste paar productaankondigingen waren rond dezelfde week dat ze ook besteld konden worden.

Er wordt al lang op de nieuwe iPads gewacht: normaal kondigt Apple zijn volgende tablets rond oktober aan, maar afgelopen jaar ging die periode zonder nieuwe producten voorbij.

Lees meer over Apple en abonneer op onze nieuwsbrief.