Fairphone wil met nieuwe betaalbare smartphone de massa bereiken

©Fairphone

Fairphone wil met nieuwe betaalbare smartphone de massa bereiken
4 april om 21:38
Laatste update: 4 april om 22:37

Het Nederlandse telefoonmerk Fairphone wil een goedkopere smartphone introduceren om zo meer klanten te trekken. 

Het nieuwe budget-toestel van Fairphone moet zo'n 400 euro gaan kosten, terwijl de Fairphone 5 momenteel 699 euro kost. "Ik wil de markt van 400 euro bereiken", zegt Fairphone-topman Reinier Hendriks in de Duitse krant Handelsblatt. "Iedereen kan meedoen - dat is de boodschap die we moeten overbrengen." Wanneer de goedkopere Fairphone op de markt komt, heeft hij nog niet gezegd.

Door onderdelen op grotere schaal in te kopen kan Fairphone zijn prijzen verlagen. Ook wil het Nederlandse bedrijf groeien door de smartphones in 23 nieuwe landen te lanceren, waaronder in Groot-Brittannië. De afgelopen jaren richtte Fairphone zich vooral op Duitsland, Frankrijk en Nederland. Ook meer telecombedrijven en wederverkopers moeten de Fairphone-producten gaan aanbieden.

Eerlijke materialen en onderdelen vervangen

Fairphone maakt smartphones met een focus op duurzaamheid, doordat ze eerlijkere materialen bevatten. Ook zet het bedrijf zich in voor betere arbeidsvoorwaarden bij leveranciers. 

Bij de Fairphone 5, die in augustus 2023 verscheen, krijg je minimaal tot 2031 software-updates. Bovendien kun je tien verschillende onderdelen van de telefoon makkelijk zelf vervangen.

Naast smartphones maakt Fairphone ook de Fairbuds XL, een draadloze koptelefoon die je makkelijk zelf kunt repareren.

Lees meer nieuws over smartphones en mis niets met onze app.