©Apple

Microsoft weet 't zeker: nieuwe Windows-laptops verslaan de MacBooks van Apple

Microsoft weet 't zeker: nieuwe Windows-laptops verslaan de MacBooks van Apple

8 april om 21:13
Laatste update: 8 april om 22:35

Volgens Microsoft zullen de nieuwe Windows-laptops met ARM-chips de MacBooks met M3-chips van Apple verslaan als het aankomt op kracht en snelheid. In mei onthult Microsoft de nieuwe generatie laptops tijdens een groot event.

Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij Microsoft. Of het overmoed is, een tactische bluf of dat het bedrijf daadwerkelijk een royal flush in handen heeft, zal de komende tijd moeten blijken. Het is wel duidelijk dat Microsoft niet achter de feiten aan wil lopen en zijn pijlen nu richt op Apple, waarbij het wil laten zien dat het bijna vijftig jaar oude softwarebedrijf nog altijd in staat is om te verrassen en misschien zelfs te overtreffen.

Qualcomm-chips

De nieuwe laptops van Microsoft worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon X Elite-processors, meldt The Verge. Met die chips is het bedrijf ervan overtuigd Apple te kunnen verslaan op zowel CPU- als AI-gerelateerde taken. De nieuwe Qualcomm-chips zitten in Windows-laptops die binnenkort op de markt komen, waaronder de nieuwe Surface Pro 10 en Surface Laptop 6, die Microsoft binnenkort voor consumenten lanceert.

Er worden al jaren beloftes gedaan over de doorbraak van Windows-laptops met ARM-chips, maar een groot verkoopsucces zijn ze tot nu toe nog niet. Zou het nu echt zover zijn?

Event in mei

Op maandag 20 mei worden de nieuwe zogeheten AI-pc's onthuld tijdens een evenement van Microsoft. Daarbij zal het bedrijf woord bij daad voegen door diverse demo's te geven om de prestaties van de Windows-laptops te vergelijken met die van Apple's M3 MacBook Air. Hierbij zal volgens de bronnen van The Verge worden aangetoond hoe de chips zowel op het gebied van CPU, AI als via app-emulatie superieur zijn aan Apple's chips.  

Lees meer nieuws over Microsoft en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief