©Unsplash

Spotify kondigt prijsverhogingen aan - maar er is goed nieuws

Spotify kondigt prijsverhogingen aan - maar er is goed nieuws

9 april om 21:00
Laatste update: 9 april om 21:03

Spotify verhoogt zijn prijzen voor abonnementen in verschillende landen. Voorlopig is Nederland gelukkig nog niet aan de beurt. De streamingdienst is echter wel van plan om de prijsverhogingen in meer landen door te voeren.

De prijs voor een Spotify Premium-abonnement gaat in het Verenigd Koninkrijk en Australië omhoog. Tegen het einde van de maand april worden ze ook in Pakistan en nog twee tot nu toe onbekende landen verhoogd. De prijsverhogingen bedragen tussen 1 en 2 pond of Australische dollar, afhankelijk van het land en abonnement. Dat blijkt uit berichten die Spotify naar gebruikers in het VK en Australië heeft gestuurd.

Vorige week kwam het nieuws al naar buiten dat de prijzen deze maand in vijf landen worden verhoogd. Later dit jaar volgen ook de Verenigde Staten, de grootste markt van het bedrijf. Het is niet bekend wanneer de prijs in Nederland wordt verhoogd. Een abonnement op Spotify Premium kost in ons land momenteel 11 euro per maand.

Tweede keer in één jaar

Spotify verhoogde vorige zomer ook al zijn prijzen in een reeks landen. Dat gebeurde ook in Nederland. Het Premium-abonnement voor één persoon kost in Nederland 1 euro meer sinds juli, alsook het studentenabonnement. Het Duo-abonnement steeg met 2 euro en het Family-abonnement met 3 euro.

Met de prijsverhogingen hoopt het Zweedse bedrijf uiteindelijk structureel winstgevend te worden. De muziekdienst leed tot nu toe elk jaar nog verlies.

Volg meer nieuws over streaming, en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.