©Unsplash

Spotify laat je binnenkort DJ spelen met zijn muziek

Spotify laat je binnenkort DJ spelen met zijn muziek

11 april om 15:55
Laatste update: 11 april om 16:04

Spotify werkt aan nieuwe functies voor de streamingdienst, waarmee je muziek kunt aanpassen en delen met anderen.

Spotify gaat daarmee de concurrentie aan met TikTok, door je meer met muziek te laten doen. Volgens The Wall Street Journal maakt het bedrijf deze dj-tools voornamelijk om jonge gebruikers aan te spreken.

Voor tiktokkers is het aanpassen van muziek de normaalste zaak van de wereld. Denk aan het versnellen van bekende liedjes, zodat ze beter bij korte video's passen. De artiesten en muzieklabels achter die liedjes zien daar niets van terug en plaatsen daarom soms zelf een versnelde versie op Spotify.

Supremium

Waarschijnlijk krijgen Spotify-gebruikers met een Spotify Premium-abonnement enkel de basisfuncties, zoals het versnellen of vertragen van een liedje. De meer geavanceerde remixopties worden dan mogelijk achter het duurdere Supremium-abonnement geplaatst waar Spotify aan werkt.

Volgens The Wall Street Journal laten de nieuwe functies nog wel even op zich wachten. De gesprekken achter de schermen zijn pas net op gang gekomen, en onder andere de licentieovereenkomsten moeten nog worden besproken.

Lees meer over Spotify, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS en Android.