© Tesla

Nieuwe versie Tesla Model Y met 600 km actieradius komt naar Nederland

Nieuwe versie Tesla Model Y met 600 km actieradius komt naar Nederland

11 april - 20:17 Laatste update: 12 april - 09:10

Tesla heeft een nieuwe versie van de Model Y uitgebracht. Deze elektrische auto heeft het grootste rijbereik van alle versies, maar tikt niet als eerste de 100 km/u aan.

De nieuwe Tesla Model Y Long Range Rear Wheel Drive komt in een rijtje met andere uitvoeringen te staan, zoals de Long Range All-Wheel Drive en de instap Model Y die net als de nieuwe uitvoering achterwielaandrijving heeft. De versie met vierwielaandrijving schiet met 5,9 seconde het snelst van alle modellen naar de 100 km/h, maar de nieuw aangekondigde versie is nog altijd sneller dan de oudere instap Model Y. De topsnelheid van beide langeafstandsversies is wel gelijk met 217 km/u.

Tot 600 kilometer

Waar de langeafstandsvariant met achterwielmotor het beste presteert, is de actieradius. Dat was met 565 kilometer al groot bij de variant met vierwielaandrijving, maar de nieuwe uitvoering doet er met 600 kilometer nog een schepje bovenop. Dan kan je dus de vijfhonderd kilometer van Amsterdam naar Parijs makkelijk afleggen zonder bij te hoeven laden. Bij de goedkoopste Tesla Model Y is de actieradius 455 kilometer.

Prijs

In onze buurlanden is de nieuwe variant al uitgekomen, maar we hoeven niet lang te wachten in Nederland. Over slechts enkele weken zou de auto al in ons land verschijnen. De prijs is nog niet bekend, maar als we naar de Belgische prijzen kijken, wordt het waarschijnlijk 47.990 euro.

Tesla zou binnenkort de Model Y ook een facelift willen geven, maar dat laat nog wel even op zich wachten.

Lees meer over elektrische auto's of abonneer je op onze nieuwsbrief.