©Limitless

Deze gadget luistert mee met je gesprekken - en dat is wél de bedoeling

Deze gadget luistert mee met je gesprekken - en dat is wél de bedoeling

15 april om 21:36
Laatste update: 15 april om 21:42

Voor wie wel eens in gezelschap heeft gespeculeerd over het idee dat WhatsApp, Siri, Facebook of andere apps meeluisteren met je gesprekken, is er goed nieuws: met deze nieuwe AI-gadget weet je zeker dat je daarin gelijk hebt.

Na de lancering van de AI Pin van Humane, die slecht is ontvangen door reviewers, en het uitbrengen van de Rabbit r1, komt het bedrijf Limitless nu ook met een AI-gadget, die even slim belooft te worden als het personage in de gelijknamige film.

Door alle gesprekken mee te luisteren, zou de Pendant, zoals het apparaatje heet, in staat moeten zijn om vervolgens door al deze informatie te zoeken en antwoorden te destilleren zodra je er naar vraagt. Je kunt de gadget dragen als een hanger of vastmaken aan je kleding, vergelijkbaar met de AI Pin.

Gesprekken samenvatten

Het apparaatje gebruik je in de eerste plaats om vergaderingen op te nemen, zodat je hier vervolgens gemakkelijk een transcript van kunt laten maken om daar informatie uit op te vragen. Op termijn zal het echter gebruikt moeten kunnen worden voor allerlei situaties waarin informatie wordt uitgewisseld, in de fysieke of digitale wereld.

Het hoofdzakelijke doel is dan ook om zoveel mogelijk data te verzamelen om vervolgens 'de krenten uit de pap' te kunnen halen, oftewel de meest essentiële informatie aan je voor te schotelen. De Pendant doet dit met een batterijduur van maar liefst 100 uur.

Privacyvriendelijkheid

Volgens Limitless AI is zijn apparatuur op meerdere vlakken voorzien van een garantie op privacy. Zo wordt alle data versleuteld, geanonimiseerd en zal het nooit worden verkocht aan derden. Daarnaast belooft het bedrijf op verschillende manieren het apparaat te beveiligen tegen kwaadwillenden of nieuwsgierige overheden.

De vraag is of dat voldoende zal zijn om mensen over de streep te trekken om alles te delen met een slimme assistent waar geen bekend bedrijf als Microsoft of Apple achter zit. Bovendien zal het apparaat ook je omgeving, en dus andere mensen, moeten kunnen begrijpen. Het bedrijf geeft echter aan dat een "toestemmingsmodus" nieuwe stemmen detecteert en niet opneemt totdat de persoon akkoord gaat met opnemen.

Wat kost 'ie?

De prijzen voor AI-gadgets liggen ver uit elkaar. De AI Pin van Humane kost zo'n 700 dollar, terwijl de Rabbit r1 dan weer te koop is voor slechts 200 dollar. Blijkbaar vond Limitless AI zelfs die laatste prijs nog wat veel om zijn gadget echt onder de mainstream te brengen, want het verkoopt de Pendant voor slechts 99 dollar. Op het eerste gezicht dus een stuk minder dan zijn concurrenten, maar de capaciteiten zijn dan ook wellicht minder uitgebreid. 

Er is een gratis abonnement, met 'onbeperkte audio-opslag' maar ook een beperking van maximaal 10 uur per maand aan het gebruik van de AI-functies. Bij het Pro-abonnement van 19 dollar per maand heb je geen beperking bij het gebruik van de AI-features. 

Lees meer over gadgets en mis niets met onze nieuwsbrief.