Bijna ongelooflijk: Adobe maakt blurry video’s acht keer scherper met AI

Bijna ongelooflijk: Adobe maakt blurry video’s acht keer scherper met AI
24 april om 15:59

Of het nu een beeld is van een beveiligingscamera of de mislukte video van het kinderfeestje: onscherpe beelden zijn een ramp. Met AI kun je tegenwoordig heel veel repareren. Met foto’s was dat al gelukt, alleen bewegende beelden waren tot nu toe een uitdaging.

Het verbeteren van bewegende beelden kon al, maar het had een vervelende bijwerking. Het eindresultaat bevatte vaak korte onderbrekingen waardoor het beeld flikkerde. Adobe heeft in een paper laten zien dat het daar met het nieuwe VideoGigaGAN een oplossing voor gevonden heeft. 

VideoGigaGan, wat is dat dan?

Eerst was er GAN (Generative Adversarial Networks) dat stilstaande beelden naar een hogere resolutie konden vertalen. Bewegende beelden waren nog een uitdaging door het hierboven genoemde flikkeren. Door de introductie van VideoGigaGan claimt Adobe niet alleen videobeelden scherper te kunnen maken. Ze kunnen dat zonder de beelden te laten flikkeren en ook worden de details in de video verscherpt en niet alleen het grote plaatje.Deze details worden in veel gevallen door AI gegenereerd. Adobe is er in geslaagd dat op een natuurlijke manier te doen, zonder dat het opvalt.

 Het resultaat van VideoGigaGAN

Wanneer is VideoGigaGAN beschikbaar?

Of deze technologie in deze vorm beschikbaar zal komen voor de consument is nog maar de vraag. Vooralsnog is het een onderzoeksproject en kun je er als consument nog geen gebruik van maken.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.