©Throwflame

Hete actie! Deze robothond met vlammenwerper kun je nu kopen

Hete actie! Deze robothond met vlammenwerper kun je nu kopen

25 april om 16:26
Laatste update: 25 april om 17:06

Throwflame, een bedrijf in Ohio, heeft bekendgemaakt dat je nu The Thermonator kunt bestellen bij ze. Het is een robothond met vlammenwerper die je gewoon bestuurt met je smartphone. Dat laat de Nederlandse douane niet binnen, maar in de meeste Amerikaanse staten kun je deze aanwinst voor je familie legaal aanschaffen!

Voor minder dan 10.000 dollar (9.420 om precies te zijn) kun je al The Thermonator kopen. Voor dat bedrag krijg je ook werkelijk een robothond met een vlammenwerper die benzine gebruikt. Dat klinkt al briljant, maar in de praktijk ziet het er nog veel spectaculairder uit.

Nee echt, hij is nuttig!

De vlammenwerper heeft zo’n 9 meter bereik. Naast feestjes en partijtjes opleuken, denken de makers dat hun creatie ook in de praktijk kan helpen. Bijvoorbeeld bij het gecontroleerd laten uitbranden van bosbranden of het verwijderen van ijs op moeilijk bereikbare of gevaarlijke plaatsen. The Thermonator heeft sowieso wifi en bluetooth connectiviteit met smartphones, dus de besturing is erg makkelijk om te leren. Verder heeft het hondje een lidarsensor om obstakels te vermijden, laserzicht en kun je via de ingebouwde camera hem ook met first-person zicht besturen.

Volgens Ars Technica kun je in 48 staten van de VS gewoon een vlammenwerper aanschaffen en vallen ze niet eens onder de vuurwapenwetgeving. In Nederland is dat anders, daar kreeg de Douane de vraag al in 2018, toen Elon Musk vlammenwerpers begon te leveren als stunt.  

Ook zonder vlammenwerper te koop

Wil je toch die toffe robothond? Hij is gebaseerd op de Unitree Go2 die ‘slechts’ 1.600 dollar kost. Dan moet je alleen de vlammenwerper erbij bedenken.

Lees meer over robots en abonneer je op onze nieuwsbrief.