Tesla laat zien hoe je in de app een zelfrijdende Robotaxi bestelt

© Tesla

Tesla laat zien hoe je in de app een zelfrijdende Robotaxi bestelt
24 april om 01:16
Laatste update: 24 april om 01:49

Tesla heeft alvast een voorproefje gegeven van de aanstaande functie van zijn app waarmee je een rit in de zelfrijdende taxi van het bedrijf kunt bestellen.

Tesla heeft in een toelichting op de nieuwe kwartaalcijfers vijf screenshots gepubliceerd van de app-functie voor het bestellen van een zelfrijdende Robotaxi. De Uber-achtige functie voor de autonome taxi wordt een onderdeel van de huidige Tesla-app. De screenshots tonen een minimalistische interface, waarmee je een zelfrijdende auto kunt oproepen.

Temperatuur en muziek instellen

Met de grote knop 'Summon' kun je een Tesla Robotaxi aanvragen, waarbij je de geschatte wachttijd ziet. Je kunt in de app de binnentemperatuur van de Robotaxi instellen en de muziek kiezen die je wilt horen. Op een kaartje kun je live de locatie volgen van de auto. Verder zie je hoeveel passagiers er in de wagen zitten en hoeveel zitplekken er zijn. De functie lijkt erg op die van Uber en andere taxi-apps, maar dan in Tesla-stijl ontworpen. Op de screenshots staat nog niets dat direct verwijst naar het autonome rijden van de auto.

Nu Tesla minder elektrische auto’s verkoopt dan verwacht, verlegt het bedrijf van Elon Musk de aandacht steeds meer naar de kansen met de zelfrijdende software en de toekomstige robotaxi. Op 8 augustus onthult Tesla hoe de zelfrijdende taxi eruitziet. Wanneer de auto de eerste ritten maakt, hangt af van goedkeuring door toezichthouders. 

Mogelijk zonder stuur en pedalen

Volgens Tesla wordt de robotaxi 'vanaf de grond af opgebouwd' om volledig zelfrijdend te zijn, wat erop duidt dat de auto zonder stuur en pedalen is ontworpen.

Vorig jaar stonden in de biografie van Elon Musk al afbeeldingen van een concept-ontwerp van de Robotaxi. Dat was een kleine tweedeurs auto met twee zitplaatsen, maar het definitieve ontwerp wordt dus pas in augustus bekendgemaakt.

Full Self-Driving

De huidige rijhulpsystemen van Tesla, die AutoPilot en Full Self-Driving heten, zijn nog niet volledig zelfrijdend, zodat bestuurders altijd op de weg moeten letten en hun handen aan het stuur moeten houden. Musk zegt al jaren dat de volledige zelfrijdende versie van de software bijna klaar is, maar dat bleek telkens veel te optimistisch

Tesla lanceerde vandaag ook nog de nieuwe Model 3 Performance, die ook in Nederland op de markt komt.

Lees meer nieuws over Tesla en mis niets met onze nieuwsbrief.