©HarryPotter

Harry Potter-fans opgelet: aan deze luisterboeken werken ruim 100 acteurs mee

Harry Potter-fans opgelet: aan deze luisterboeken werken ruim 100 acteurs mee

25 april om 22:51
Laatste update: 26 april om 01:13

Audible, het luisterboekplatform van Amazon, pakt het groots aan met een nieuwe productie. Het bedrijf gaat zeven Harry Potter-boeken opnieuw als audioboek opnemen, met onder meer geluid in Dolby Atmos.

Aan de productie werken meer dan honderd acteurs mee. Het wordt dus een stuk uitgebreider dan een boek dat gewoon door een stemacteur wordt voorgelezen.

Audible belooft dat de nieuwe Potter-luisterboeken meeslepend en hoogwaardig geluid in Dolby Atmos hebben met veel verschillende stemmen en achtergrondgeluiden uit de echte wereld. Als er een deur dichtgaat op Zweinstein, zal je dus ongetwijfeld het gekraak ervan horen.

'Baanbrekende soundscape'

"We introduceren een baanbrekende nieuwe soundscape voor de Wizarding World, evenals optredens die de verbeelding van onze luisteraars zullen inspireren", zegt Audible-topman Bob Carrigan. De 'simpele' versies van de audioboeken, die door een persoon worden voorgelezen, zijn al beschikbaar op Audible en zullen dat ook blijven.

De nieuwe versies worden momenteel opgenomen en zullen eind 2025 een voor een wereldwijd verschijnen, te beginnen met Harry Potter en de Steen der Wijzen. "Daarna volgen de daaropvolgende boeken begin 2026", aldus Pottermore Publishing.

Lees meer nieuws over streaming en mis niets met onze app.