Samsung wil Apple voor zijn met deze belangrijke functie in een smartwatch

©Samsung

Samsung wil Apple voor zijn met deze belangrijke functie in een smartwatch
26 april om 21:32
Laatste update: 26 april om 21:36

De nieuwe Samsung Galaxy Watch 7 is nog niet onthuld, maar de smartwatch lijkt een erg nuttige functie te krijgen. Het slimme horloge zou je bloedsuiker in de gaten te kunnen houden zonder bloed te prikken.

Dat meldt het Zuid-Koreaanse Pulse, mede op basis van een aankondiging van Samsung. Daarin staat dat Hon Pak, hoofd van de digital healthcare-afdeling bij Samsung, gesprekken heeft gevoerd over de functie met de raad van toezicht van Samsung Health. Ook over diabetes en de toepassing van AI in wearables werd tijdens die meeting gepraat.

In januari zei Pak nog dat Samsung werkt aan technologie die zogeheten non-invasieve bloedsuikermeting mogelijk maakt. Hij zei toen ook dat het bedrijf 'aanzienlijke investeringen' heeft gedaan om de functie ook echt mogelijk te maken in wearables.

Volgens het gerucht uit Zuid-Korea wordt de functie toegevoegd aan de Galaxy Watch 7, al kiest het bedrijf er mogelijk voor om de wearable niet te classificeren als medisch apparaat. Strenge regelgeving voor dat soort apparatuur zou de reden zijn om de Galaxy Watch 7 gewoon als elektronisch apparaat te bestempelen. Er is verder nog niets bekend over de specificaties van de Galaxy Watch 7.

Apple Watch

Wel gaan er geruchten over een mogelijke terugkeer naar het vierkante ontwerp voor de nieuwe smartwatch. De Galaxy Watch-horloges hadden de afgelopen jaren allemaal ronde schermpjes.

Met een vierkant ontwerp zou de Samsung-smartwatch wel meer op de Apple Watch lijken. Apple werkt ook al jaren aan een functie voor het meten van bloedsuiker, maar die technologie zou dit jaar nog niet klaar zijn.

Galaxy Ring

De Galaxy Watch 7 wordt mogelijk tegelijk met de nieuwe slimme ring van Samsung, de Galaxy Ring, onthuld tijdens het volgende Samsung Unpacked-event. Dat evenement staat volgens Sammobile gepland op 10 juli in Parijs. De smartwatch moet dan later dit jaar verschijnen. De Franse hoofdstad zou zijn gekozen omdat daar later die maand de Olympische Spelen plaatsvinden. Samsung is een van de grootste sponsoren van het sportevenement.

Deze week kwam er ook meer naar buiten over de nieuwe generatie van de Apple Watch: dit wordt er verwacht.

Volg meer nieuws over Samsung met onze nieuwe app.