Philips geeft nieuwe OLED-tv's voor het eerst Apple Home en AirPlay

© Philips

Philips geeft nieuwe OLED-tv's voor het eerst Apple Home en AirPlay
25 april om 22:18

Veel andere TV's ondersteunden al langer Apple AirPlay 2, maar ook Philips werkt nu voor zijn nieuwe OLED-tv's samen met Apple. Op de nieuwe Philips OLED-televisies ondersteunt het merk AirPlay 2 en Apple Home.

Philips heeft aan FlatpanelsHD bevestigd dat de nieuwe OLED-televisies van het merk voor het eerst Apple AirPlay 2 en Apple Home ondersteunen. Met AirPlay 2 kan je draadloos inhoud van je Apple-apparaten naar je TV uitzenden.

Met Apple Home kan je bijvoorbeeld de televisie aan- of uitzetten en het volume aanpassen via je iPhone of iPad. Je kunt ook bepaalde tv-functies onderdeel maken van routines die je in smart home instelt, die je ook met een spraakopdracht aan Siri kunt activeren.

Google TV

Het gebruik van AirPlay 2 is exclusief voor de nieuwe Philips OLED-modellen. Dat zijn de OLED809, OLED909 en OLED959. Die modellen werken met Google TV en ondersteunen dan ook Google Home en Chromecast, waarmee je vergelijkbare functies via je Android kan gebruiken.

De nieuwe Philips OLED759-tv krijgt overigens geen AirPlay en Apple Home, omdat die televisie draait op Titan OS. De ondersteuning van de Apple-functies komt niet naar oudere OLED-tv's, zegt Philips.

Vanaf het tweede en derde kwartaal zijn de nieuwe Philips OLED-tv's verkrijgbaar.

Lees meer over smart home en abonneer je op onze nieuwsbrief.