Ook slimme camera-maker Eufy komt nu met Android-zoektags

Ook slimme camera-maker Eufy komt nu met Android-zoektags
29 april om 09:45
Laatste update: 29 april om 10:12

Google kondigde onlangs aan dat het het Find My Device-netwerk gaat uitrollen. Verschillende fabrikanten hebben al laten weten hier producten voor op de markt te gaan brengen. Eufy schaart zichzelf nu ook in dat rijtje.

Met het Find My Device netwerk kun je verloren spullen voorzien van een tracker terugvinden, ook wanneer de tracker buiten jouw bereik is. Elk Android-toestel in het netwerk kan via Bluetooth jouw tracker opsporen en de locatie doorgeven. Vergelijkbaar met de AirTags van Apple dus.

Anders dan Apple zal Google geen eigen producten op de markt brengen. Merken als Chipolo en Pebblebee gaan eind mei hun producten versturen en onlangs zagen we ook dat Motorola met een eigen tracker komt.

Vooral bekend van camera's

Wij kennen het merk Eufy vooral van de slimme deurbellen, beveiligingscamera’s en robotstofzuigers. Minder bekend zijn de trackers van het bedrijf, dat zal gaan veranderen omdat deze ook met het Find My Device-netwerk gaan werken.

Deze trackers heten officieel de Eufy SmartTrack en er zijn twee modellen. De Link heeft een compact design en is vooral bedoeld voor aan sleutelbossen, tassen en koffers. De Smarttrack Card is een dunne kaart iets groter dan een bankpas die je in je portemonnee kunt stoppen of tussen je papieren. Mili heeft een dergelijk product ook voor het Find My netwerk van Apple.

De trackers van Eufy zullen in juni van dit jaar op de markt komen en zullen ook werken in de Apple Find My-app.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.