©Bright

Marktplaats komt met een nieuwe knop voor Direct Kopen, zo werkt het

Marktplaats komt met een nieuwe knop voor Direct Kopen, zo werkt het

29 april om 21:05
Laatste update: 30 april om 12:09

Marktplaats komt met een nieuwe functie waarmee je veel tijd kan besparen bij het kopen van tweedehands producten. Er komt één knop om direct een gewenst product op Marktplaats aan te schaffen. Wachten of jij de hoogste bieder bent, is daarmee verleden tijd. Maar de nieuwe functie is niet bij alle producten beschikbaar.

Als je weleens iets hebt gekocht op Marktplaats, dan ben je ongetwijfeld bekend met de procedure: je ziet een leuk product, kijkt naar de prijs en doet vervolgens een bod. En dan is het een kwestie van wachten. Verspilde tijd, vinden sommigen, en daarom komt er nu een knop om items direct te kopen. Hierdoor weet je als koper en verkoper dus gelijk waar je aan toe bent. Wel zo handig, al zullen sommigen straks misschien wel de nostalgie van het bieden missen?

Eén knop voor alles

Met een druk op de knop ben je straks in staat om die keukentafel nog sneller, maar vooral zorgelozer, in huis te halen. Je regelt namelijk in één keer de aankoop, betaling en verzending. Het is dan ook vooral bedoeld voor verkopers (en kopers) die geen tijd te verliezen hebben met onderhandelingen of achteraf te horen krijgen dat ze toch niet de hoogste bieder zijn. Dat opent dus misschien ook wel deuren voor ander soort producten die je sneller in huis wilt hebben, zoals die nieuwe televisie.

Alleen voor bezorgbare pakketjes

Je kunt straks dus sneller een tweedehands product in huis halen, mits het kan worden bezorgd door pakketdienst, DHL of PostNL. Dat betekent dus dat niet alles kan worden voorzien van een Direct Kopen-knop.

Als je geen vaste prijs in gedachten hebt of je het product niet makkelijk kan verzenden, dan kun je nog altijd gebruikmaken van het oud-vertrouwde biedsysteem. Bovendien worden aankopen via de knop ook automatisch gekoppeld aan Kopersbescherming, waardoor je als koper dus geen risico loopt tegen oplichters of kapotte producten.

Uitrol begint over twee weken

Marktplaats lijkt zich bewust te zijn van de concurrentie en speelt daar dan ook op in met deze nieuwe functie. "De Nederlandse consument is gewend geraakt om online met één druk op de knop iets te kunnen kopen. Ik ben trots dat we deze e-commerce ervaring nu ook naar Marktplaats brengen", zegt Florence Schmit, General Manager van Adevinta, het moederbedrijf van Marktplaats.

De functie wordt over twee weken geleidelijk aan uitgerold binnen het platform. Je zult de optie dus misschien nog niet zien staan. Nog even wachten dus, maar dat levert je straks wel gelijk een versnelling op.

Lees meer nieuws over e-commerce en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.