© Apple

Dit zijn de nieuwe oordoppen en koptelefoon van Apple

Dit zijn de nieuwe oordoppen en koptelefoon van Apple

30 april om 18:57
Laatste update: 30 april om 21:39

Apple heeft nieuwe draadloze oordoppen en een koptelefoon in zijn Beats-lijn aangekondigd. De Beats Solo Buds zijn de goedkoopste draadloze oordopjes van Apple en de Beats Solo 4 heeft een aantal verbeteringen vergeleken met de voorganger.

De nieuwe Beats Solo 4 is een on-ear draadloze koptelefoon, met als grote vernieuwing de ondersteuning voor ruimtelijke audio. Met headtracking worden daarbij je hoofdbewegingen gevolgd voor een ruimtelijk effect, net als bij sommige AirPods. Ook is de geluidskwaliteit verbeterd vergeleken met de voorganger dankzij vernieuwde onderdelen, maar de Beats Solo 4 heeft geen actieve ruisonderdrukking. Ook bieden de ingebouwde microfoons betere audiokwaliteit tijdens het bellen.

USB-C en Siri 

De Beats Solo 4 heeft een verbeterde batterijduur: tot 50 uur draadloos luisteren. Na 10 minuten aan de oplader kun je alweer 5 uur luisteren. De headset beschikt, zoals te verwachten, nu ook over een usb-c-poort. Die poort kan je ook gebruiken voor hoge kwaliteit lossless audio. Er blijft een 3,5 mm koptelefoonpoort aanwezig.

De headset ondersteunt de Apple Zoek Mijn-app en Hé Siri. De koptelefoon is makkelijk te koppelen aan de iPhone en iPad, en werkt ook samen met Android-apparaten. Beide nieuwe Beats-producten hebben overigens geen Apple H1 of H2-audiochip aan boord. De Beats Solo 4 is in blauw, zwart en roze verkrijgbaar voor 229,95 euro.

Draadloze oordopjes

Apple kondigde daarnaast de Beats Solo Buds aan. Die goedkope draadloze oordopjes zijn pas in juni te koop. De oortjes bieden alleen passieve ruisonderdrukking, maar slimme algoritmes moeten de ruis beperken tijdens je gesprekken.

De batterijduur is 18 uur, maar je kunt de Solo Buds niet met het opbergdoosje zelf opladen, omdat daar geen batterij in zit. Je moet de case dus met een kabel aansluiten op een stopcontact of op je iPhone.

De Beats Solo Buds werken zowel met iOS als Android en zijn met één tik te koppelen. Het Beats-logo op de buitenkant werkt als knopje om meerdere functies mee te bedienen, zoals telefoongesprekken opnemen of Siri activeren.

De oordopjes zijn er in vier kleuren en kosten 89,95 euro.

Meer Apple-nieuws

Vandaag was er ook nieuws over een probleem met de wekker van de iPhone.

Wil je geen belangrijk Apple-nieuws missen, volg dan ons WhatsApp-kanaal.