©BostonDynamics

Robothond Spot heeft nu een vacht, maar of 'm dat minder eng maakt…

Robothond Spot heeft nu een vacht, maar of 'm dat minder eng maakt…

1 mei om 16:42

Ben je bang voor een dystopische toekomst waarin robots het voor het zeggen krijgen? Dan moet je niet naar de onderstaande beelden kijken. Want deze aangeklede robothond van Boston Dynamics is misschien nog wel enger dan het kale exemplaar.

Wanneer we het over robots hebben, dan kom je snel bij Boston Dynamics uit. Dit bedrijf heeft ons al meerdere maken laten verbazen met hun creaties. Onlangs presenteerde ze hun nieuwe robot Atlas. Deze is geheel elektrisch en daardoor nog sterker en beweeglijker.

Hello Sparkles

De meest bekende creatie van Boston Dynamics is wel de robothond Spot Mini, de enige robot waar ik tot nu toe enige empathie bij voelde. Dat gevoel verdween snel toen ik onderstaande video bekeek.

In de video zien we een gewone Spot mini en een robothond met de naam Sparkles. Het 'beest' ontleent zijn naam aan de overdadige aangebrachte glitters op de vacht en de kop. Sparkles is een aangeklede versie van de gele metalen Spot mini. Voorzien van een blauwe vacht, een vriendelijke kop en dito oren.

Boston Dynamics geeft geen context bij deze video en ik kan ook geen reden bedenken waarom je een dergelijk monster zou maken. Het laat wel zien dat we in een aantal films geen animatie meer nodig hebben. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd hoe Sparkles het zou doen in een remake van Samson en Gert of wat dacht je van Scooby Doo? Ik heb liever een robot die vuurspuwt dan deze creatie, nachtmerries verzekerd.

Meer robots en mis niets met onze Bright-app.