Deze robot is sneller en sterker dan jij, en kan een wijntje inschenken

©Astribot

Deze robot is sneller en sterker dan jij, en kan een wijntje inschenken
26 april om 14:38

Er staat weer een video van een robot klaar die je gezien moet hebben, want de S1 van Astribot is niet alleen ontzettend snel maar ook heel precies.

Naast chatbots, concurreren techbedrijven ook steeds meer met menselijke robots. De ene nog sneller en soepeler dan de ander. De nieuwste robot die je echt even gezien moet hebben heet S1 en wordt gemaakt door het in Senzhen-gebaseerde Astribot.

De robot kan 10 meter per seconde bewegen, wat snel genoeg is om een tafelkleed onder een stapel wijnglazen vandaan te trekken. In de video stapelt de S1 zo snel bekers op elkaar, dat de beelden vertraagd worden afgespeeld om te laten zien wat de robot exact doet.

Wijn inschenken

Niet alleen de snelheid is indrukwekkend. Het is vooral bijzonder hoe precies de robot is in zijn bewegingen en handelingen. De S1 kan bijvoorbeeld een wijnfles openen en de wijn inschenken, een bierflesje openen, een pantosti flippen en een t-shirt strijken. Ook kan de robot 10 kilo per arm tillen.

In de video en op de website is alleen de bovenkant van de robot te zien. Het is niet duidelijk of het blijft bij een paar armen en een opvallend klein hoofd, of dat de S1 ook benen krijgt. De robot moet later dit jaar al beschikbaar zijn.

Lees meer over robotica, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.