©Freepik

WhatsApp heeft een nieuwe functie om events te plannen, zo werkt het

WhatsApp heeft een nieuwe functie om events te plannen, zo werkt het

2 mei om 01:51
Laatste update: 2 mei om 01:51

WhatsApp heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je events kunt plannen in een groep. De functie maakt het voor bijvoorbeeld scholen, verenigingen en buurten makkelijker om bijeenkomsten of feestjes te organiseren.

Leden van een groep binnen een WhatsApp Community kunnen als eerste de nieuwe eventfunctie gebruiken. Als je een event aanmaakt in een groep, wordt deze vastgezet op de pagina van de groep. Events krijgen hun eigen chatdraadje, waar je kan zien wie er wel of niet aanwezig zullen zijn en waar mensen kunnen reageren.  

De functie kan handig zijn als je een feestje, uitje of borrel wilt organiseren. Maar het kan natuurlijk ook gebruikt worden voor serieuzere bijeenkomsten en vergaderingen. De mensen die hebben aangegeven dat ze naar een event gaan, krijgen een automatische melding van WhatsApp als het evenement bijna plaatsvindt.

Binnenkort naar alle groepen

De WhatsApp-evenementen verschijnen eerst in groepen binnen WhatsApp-community’s en komen in de komende maanden ook naar alle WhatsApp-groepen.

Aankondigingsgroepen

De aankondigingsgroepen in WhatsApp-community's krijgen ook een nieuwe mogelijkheid: leden kunnen reacties achterlaten op berichten van de beheerder van zo'n groep. De antwoorden worden gegroepeerd en geminimaliseerd, en de meldingen zijn voor iedereen gedempt.

Iedereen kan een WhatsApp-community maken en daar weer groepen aan toevoegen. Elke WhatsApp-community mag maximaal uit 100 groepen bestaan. In het Aankondigingskanaal van de community kunnen beheerders berichten sturen naar alle leden.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons WhatsApp-kanaal.