©Amazfit

Slimme ring van Amazfit vanaf 15 mei te koop, kost 300 dollar

Slimme ring van Amazfit vanaf 15 mei te koop, kost 300 dollar

2 mei om 15:30

Sinds Samsung heeft laten weten met een slimme ring te komen zien we een groeiende belangstelling voor deze gadget. Ook smartwatch producent Amazfit heeft een slimme ring in de planning.

Amazfit maakt slimme horloges met een eigen besturingssysteem. Een van de unieke features van het merk is de accuduur van gemiddeld 14 dagen. Daarnaast heeft het bedrijf achter dit merk een uitgebreide app met de integratie van een AI.

Helios Ring

Een nieuw product van Amazfit is de Helios. Deze slimme ring was voor het eerst te zien op de CES 2024 in januari. De Helio Ring is gemaakt van een titanium legering en deze is veilig voor de huid. In de ring zitten een aantal sensoren die vitale informatie registreert zoals de hartslag en de zuurstof in het bloed.

Amazfit geeft de Helios Ring vooral een functie in de hersteltijd van een atleet. Hij neemt niet de functie over van een smartwatch tijdens het sporten. Daarnaast is een ring een stuk comfortabeler om te dragen tijdens het slapen om de nachtrust te meten. De productpagina laat ook zien dat je de Helios Ring kan dragen en gebruiken zonder een Smartwatch. Al benadrukken ze wel dat de gadget het beste tot zijn recht komt met een smartwatch van Amazfit. Snap ik.

Helios en de Oura

De Helios Ring van Amazfit zal vanaf 15 mei te koop zijn voor een prijs van 300 dollar. Of hij direct naar Nederland komt is niet bekend. Deze prijs ligt iets onder de goedkoopste ring van Oura die al een tijdje te koop is. Daar zit wel een maandelijks abonnement bij van zes euro per maand. Amazfit heeft voorlopig geen abonnement voor de Helios Ring gepland.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.