©Unsplash

Spotify haalt deze populaire functie uit de gratis versie

Spotify haalt deze populaire functie uit de gratis versie

2 mei om 19:22

Spotify is de marktleider onder de muziekdiensten. Toch maakte de streamingdienst nog geen enkel jaar winst. Er moeten meer mensen voor een Premium-abonnement gaan betalen en daarom maakt het bedrijf zijn gratis account nu minder aantrekkelijk.

Spotify heeft twee soorten accounts. Het gratis account waarbij je een beperkt aantal mogelijkheden hebt, en het premium account waarbij je toegang tot alle functionaliteiten hebt. Met het gratis account probeert het bedrijf gebruikers de salesfunnel in te lokken naar het betaalde lidmaatschap. Blijkbaar gaat dat nog niet hard genoeg.

Meezingen kan niet meer (gratis)

Ik ben niet tekstvast, wanneer ik meezing zijn het klanken en niet de exacte woorden. Voor mij zouden de songteksten die automatisch mee scrollen op Spotify een uitkomst zijn. Tot nu toe kon je deze songteksten ook in het gratis account van Spotify gebruiken. Helaas moet je vanaf vandaag je informatie ergens anders vandaan halen. Spotify heeft de songteksten achter het betaalmuurtje gestopt.

Het gebruik maken van het gratis account is dus nog minder aantrekkelijk geworden. Vanaf nu kun je maar zes keer per uur een track skippen, heb je geen songteksten meer, kun je de afspeelvolgorde niet bepalen en heb je ook nog eens reclames die je moet luisteren.

Overstappen?

Wellicht is het tijd om je digitale portemonnee te trekken en 10,99 euro per maand te schrokken voor de volledige service. Je kunt natuurlijk ook overstappen naar YouTube Music of Tidal.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.