©Unsplash

Dit is wanneer je de vouwbare iPad en iPhone kan verwachten (misschien)

Dit is wanneer je de vouwbare iPad en iPhone kan verwachten (misschien)

6 mei om 13:29
Laatste update: 6 mei om 13:29

Op hardware-gebied is de smartphonemarkt saai. Je zou denken dat de komst van de vouwbare smartphones voor wat beweging had kunnen zorgen, maar dat valt tegen. Misschien als Apple zich met deze categorie gaat bemoeien, we iets meer spanning en sensatie kunnen krijgen.

De vouwbare (of plooibare, bij onze zuiderburen) smartphones hebben nog niet dat marktaandeel bereikt waar men op hoopte. Samsung is met zijn Galaxy Fold en Galaxy Flip die absolute marktleider, maar ook Motorola scoort aardige reviews met zijn remake van de klassieke Razr. Maar het marktaandeel van de vouwbare telefoon is nog geen 1,5 procent.

Een van de redenen voor de langzame groei is natuurlijk de prijs: vouwbare smartphones zijn duur(der), hoewel het Chinese Nubia met een relatief goedkoop fliptoestel gaat komen. Ook kunnen de specificaties nog niet altijd mee met de platte versies en zien consumenten nog niet in wat zij aan vouwbare telefoons hebben.

Appleflip of Appleflap?

Dit allemaal zou wel eens kunnen gaan veranderen wanneer Apple zich met deze markt gaat bemoeien. Er zijn mensen die voorspellen dat we de komende jaren de eerste vouwbare producten kunnen verwachten uit Cupertino.

Die mensen zijn analisten die onder andere de toeleveringsketen Apple in de gaten houden: leveranciers van bepaalde onderdelen en machines geven vaak al iets weg van wat Apple van plan is. Door deze te analyseren kan men bepaalde aannames doen. Een van die aannames is dat er een vouwbaar apparaat van 20,3 inch zal komen. Men zou in 2025 gaan starten met de productie van een vouwbare hybride tussen en Macbook en een iPad.

Dit product zou gevolgd worden in 2026 of 2027 door een vouwbare iPhone. Men zou kijken naar een schermformaat van 7,9 of 8,3 inch. 

Haalbaar?

De analisten van de analisten zijn vrij sceptisch over deze berichten. Deze vinden de tijdlijnen nogal kort en zin denken dat Apple nog niet zo'n haast heeft.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.