Ziet WhatsApp er bij jou ineens groener uit? Dit is waarom

© Unsplash

Ziet WhatsApp er bij jou ineens groener uit? Dit is waarom
6 mei om 20:09
Laatste update: 6 mei om 21:58

WhatsApp rolt zijn nieuwe ontwerp met groene knoppen en icoontjes nu naar alle gebruikers uit. De groene kleur past volgens WhatsApp beter bij het merk. Uiteindelijk krijgt iedereen deze vernieuwde interface.

De iPhone-versie van WhatsApp had altijd blauwe knoppen en icoontjes, maar daar komt nu definitief verandering in. Met een nieuwe update maakt WhatsApp zijn vernieuwde ontwerp met onder andere groene knoppen voor alle iOS-gebruikers beschikbaar. Veel van de Android-gebruikers van de chatdienst hebben de afgelopen maanden al dit nieuwe ontwerp gekregen. Volgens WABetaInfo is het nu de beurt aan meer iPhone-gebruikers.

In de nieuwe look heeft WhatsApp aanpassingen gedaan in onder meer het kleurenschema en de witruimte op verschillende schermen. "Sommige van onze pictogrammen en knoppen zien er anders uit, inclusief de vorm en kleur. De groentint die we gebruiken is aangepast zodat deze past bij onze merkkleur. Ook bevatten sommige delen van WhatsApp meer witruimte dan voorheen", aldus WhatsApp.

Binnenkort voor iedereen

WhatsApp noemt het resultaat een 'moderne ervaring', die de app 'toegankelijk en makkelijker te gebruiken' zou maken. Veel gebruikers zullen er echter weinig van merken. Je kunt de kleuren van de app overigens niet veranderen. Uiteindelijk ontvangt iedereen deze update. "Als je deze veranderingen nog niet ziet, dan klopt dat, het kan een tijdje duren voordat iedereen de nieuwe versie heeft", zegt WhatsApp.

Na het testen van de vernieuwde interface onder een selecte groep gebruikers heeft WhatsApp de ontvangen feedback verwerkt in de nieuwe update. “Nu lijkt het erop dat de vernieuwde visuele elementen naar een breder publiek worden uitgerold”, meldt WABetaInfo. Om de nieuwste stabiele update van WhatsApp te hebben, kun je de app regelmatig updaten vanuit de App Store.

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal.