© Google

Google Pixel 8a onthuld: dit kost de nieuwe smartphone van Google in Nederland

Google Pixel 8a onthuld: dit kost de nieuwe smartphone van Google in Nederland

7 mei om 18:00
Laatste update: 8 mei om 14:03

Google heeft zijn nieuwe smartphone Pixel 8a onthuld. De 6,1-inch telefoon is het iets kleinere broertje van de Pixel 8, maar doet maar heel weinig onder voor dat toestel. Behalve de prijs, want die ligt een stuk lager.

De Google Pixel 8a heeft een 6,1-inch full-hd scherm met 120Hz-beeldverversing. Ook draait het toestel op dezelfde Google Tensor G3-chip, waardoor het toestel dus net zo snel is als de Pixel 8 en 8 Pro. Ook heeft de Pixel 8a dezelfde AI-functies als die smartphones, zoals de Pixel Camera en de zoekfunctie waarbij je een cirkel om iets tekent dat je wil opzoeken: een woord, plaatje of video.

Wat betreft camera's: achterop zitten er twee. De hoofdcamera heeft 64 megapixels en een digitale zoom tot 8x. De ultragroothoekcamera heeft 13 megapixels. Verder is er een selfiecamera van 13 megapixels. Filmen gebeurt in maximaal 4K met 60 beeldjes per seconde.

De Pixel 8a heeft een 4492 mAh-accu en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Met een IP67-rating is het de meest bestendige tot nu toe uit de Pixel a-reeks. Net als zijn grotere broers, is ook de Pixel 8a verzekerd van zeven jaar software-ondersteuning.

Ook verkrijgbaar bij KPN en Vodafone

De Google Pixel 8a is nu in Nederland ook verkrijgbaar via KPN en Vodafone. Voorheen waren de Google Pixels alleen met abonnement te krijgen via Odido, en fysiek te koop in de winkels van Odido. Ook is de Pixel 8a nu te koop via alle winkels van MediaMarkt. Daarnaast is het toestel ook te bestellen via de Nederlandse Google Store en bij Belsimpel.

De Google Pixel 8a is er in de kleuren Obsidiaan, Porselein, Bay en Aloë – donkergrijs, wittig, blauw en groen dus. Het toestel is er vanaf 549 euro met 128GB opslag en voor 609 euro met 256GB opslag. Bestellen kan vanaf vandaag, vanaf 14 mei wordt de Pixel 8a geleverd.

Lees meer nieuws over Android en mis niets met onze Bright-app.