Nike en Apple werken weer samen en deze sneakers zijn het resultaat

© Apple

Nike en Apple werken weer samen en deze sneakers zijn het resultaat
7 mei om 23:17
Laatste update: 7 mei om 23:20

Apple-baas Tim Cook liep dinsdag tijdens de presentatie van de nieuwe iPads rond op bijzondere sneakers van het merk Nike. De schoenen hebben een design dat is ontworpen op de nieuwe iPad Pro met behulp van de vernieuwde Apple Pencil Pro.

Wat Tim Cook aan zijn voeten heeft tijdens de Apple-presentaties trekt meestal niet de aandacht. Maar vandaag gebeurde dat wel bij de presentatie van de nieuwe iPads. Tim Cook droeg namelijk een paar speciaal voor hem gemaakte Nike Air Max 1 '86's. De sneakers werden ontworpen op de nieuwe iPad Pro met gebruik van de vernieuwde Apple Pencil Pro.

De Nike iPad-sneakers hebben een body en zool van gebroken wit, met een gespikkeld patroon en een getekend regenboogontwerp rond de swoosh, wat lijkt op de potloodlijnen van een schets. Op de tong van de schoenen staan de handgeschreven woorden 'Made on iPad'.

Langlopende samenwerking

De unieke Nike Air Max '86's zijn een van de vele 'collabs' tussen Apple en Nike de afgelopen jaren. De eerste samenwerking dateert van 2006, toen beide bedrijven rond de iPod samenwerkten. Later kwam er onder meer ook een Apple Watch Nike.

Deze speciale iPad-sneakers komen niet in de verkoop. De oplage lijkt voorlopig één exemplaar te zijn, die van Tim Cook. Dus als ze ooit geveild worden, zal een verzamelaar er wel eens een hoop geld voor willen neertellen.

Nieuwe iPads

Dinsdagmiddag presenteerde Apple zijn nieuwe iPad Pro en de vernieuwde iPad Air. Ook werden de nieuwe versies van het Magic Keyboard en de Apple Pencil aangekondigd.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.