© Unsplash

Sonos komt met een opvallende verklaring na kritiek op grote update

Sonos komt met een opvallende verklaring na kritiek op grote update

9 mei om 20:09

Sonos heeft zijn app een grote update met een flink redesign gegeven en daar zijn veel gebruikers niet blij mee. Er ontbreken belangrijke functies die eerst wel aanwezig waren. Het bedrijf komt nu met een opmerkelijk statement als een reactie op de kritiek.

Gisteren schreven we al over de problemen die Sonos-gebruikers ervaren na de update. Zo is de functie verwijderd waarmee je muziek af kon spelen vanaf een Network Attached Storage (NAS), een opslagapparaat waar je via je netwerk bij kan. Deze functie komt voorlopig ook niet meer terug, wat leidde tot onvrede bij Sonos-gebruikers met een NAS.

Toch zullen er relatief weinig mensen hier iets van merken, omdat de meeste gebruikers via streamingsdiensten muziek afspelen. Een probleem waar meer mensen mee te maken hebben is dat je na de update vaak ook geen alarmen meer kunt aanmaken of aanpassen. Daarnaast zijn er nog meer klachten over de app.

Hier was moed voor nodig

Sonos zegt in een reactie geen sorry voor deze problemen, maar komt met een ander statement. Volgens het bedrijf is zo’n grote update van de app heel ambitieus: "Er is moed voor nodig om het kernproduct van een merk helemaal opnieuw op te bouwen, en om dat te doen terwijl je weet dat je misschien een paar stappen terug moet doen om uiteindelijk een sprong de toekomst in te kunnen maken."

Het bedrijf staat dus nog steeds achter de update, maar zegt wel aan de slag te gaan met het oplossen van de problemen. Dat zou ergens de komende maanden moeten gebeuren.

Terug naar de oude versie?

Als je de update hebt geïnstalleerd, moet je het tot die tijd echter zonder een paar functies doen, want je kan de installatie niet meer ongedaan maken. Alleen als je Android gebruikt zou je een oude versie van de app op internet kunnen vinden en die installeren. Uiteraard hoopt Sonos dat de vernieuwde app uiteindelijk beter wordt dan de vorige versie.

Sonos Ace en Roam 2 uitgelekt

Eerder deze week lekten ook twee onaangekondigde Sonos-producten uit: de Sonos Ace, de eerste draadloze koptelefoon van het merk, en de nieuwe draagbare speaker, de Roam 2.

Lees meer over smart home, of abonneer je op onze nieuwsbrief.