De nieuwe Sonos Roam 2 komt eraan, dit is er verbeterd

©Sonos

De nieuwe Sonos Roam 2 komt eraan, dit is er verbeterd
8 mei om 00:52
Laatste update: 8 mei om 01:01

Sonos komt met een nieuwe versie van zijn kleinste draagbare speaker. Op uitgelekte beelden van de Sonos Roam 2 is een belangrijke verbetering te zien.

Nadat maandagavond de eerste Sonos-koptelefoon, waarschijnlijk de Sonos Ace genaamd, al is uitgelekt, is het nu de beurt aan de nieuwe draagbare speaker van het merk. De Sonos Roam 2 krijgt een aantal verbeteringen vergeleken met de voorganger, en die zijn ook hard nodig, want op de eerste Sonos Roam kwam vrij veel kritiek. Zo klaagden gebruikers bijvoorbeeld over de matige batterijprestaties. 

The Verge heeft afbeeldingen van de pre-release versie van de Roam 2 gepubliceerd. Daarop is te zien dat het ontwerp van de portable luidspreker grotendeels hetzelfde is gebleven. Een van de verschillen is dat het Sonos-logo er nu wat minder uitspringt, omdat de kleur meer overeenkomt met de rest van het apparaat.

Makkelijker koppelen via bluetooth

Het belangrijkste verschil zie je aan de achterkant. Daar zitten nu twee knoppen, waaronder een speciale bluetooth-koppelingsknop. Daarmee kun je de speaker makkelijker koppelen aan een smartphone, laptop of een andere audiobron, zonder dat je eerst een installatieproces via de Sonos-app moet doorlopen. De meeste nieuwe bluetooth-speakers hebben al langer zo'n bluetooth-knopje om sneller verbinding te maken met andere apparaten. Gelukkig volgt Sonos dit voorbeeld nu. 

De Sonos Roam 2 lijkt dezelfde prijs te krijgen als de voorganger: 199 euro. Net als met de eerste Roam kun je met de speaker ook bluetooth-audio delen met de rest van je Sonos-systeem. Een van de andere verbeterpunten zou dus de batterij zijn, maar daarover is nog niets uitgelekt.

Grote update van Sonos S2-app

Sonos bracht dinsdag een grote update van zijn Sonos S2-app uit, met onder andere een vernieuwd thuisscherm met een nieuwe interface die je muziekdiensten en speakers samenbrengt. Volgens Sonos maakt de nieuwe app het bedienen sneller en eenvoudiger. De aankondiging van de nieuwe Sonos-apparaten wordt later deze maand verwacht.

Lees meer over Sonos en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.