WhatsApp verbetert de donkere modus: nog prettiger voor je ogen

© Unsplash

WhatsApp verbetert de donkere modus: nog prettiger voor je ogen

WhatsApp geeft als onderdeel van een redesign van de mobiele app nu ook de donkere modus een fijne verbetering.

WhatsApp is bezig met de uitrol van een herontworpen look van de app naar alle gebruikers, met onder meer groene knoppen en icoontjes. Maar er komen meer veranderingen aan. WhatsApp maakte vandaag ook bekend verbeteringen door te voeren in de donkere modus. Die modus wordt een tint donkerder en krijgt een wat groter contrast. Dat moet het lezen van berichten 's avonds laat minder vermoeiend voor je ogen maken.

Veranderingen op Android en iPhone

WhatsApp voegt aan de Android-app nu ook een navigatiebalk onderaan toe, iets wat de iOS-app al langer heeft. Je kunt met de balk sneller naar updates, Communities en oproepen. 

Voor iPhone-gebruikers heeft WhatsApp ook nieuws, want met de iOS-versie wordt het gemakkelijker om foto’s en video’s te versturen met de verbeterde lay-out van de nieuwe bijlage-functie. Je ziet in plaats van een menu op volledig scherm een uitbreidbare lade met opties.

Icoontjes

De icoontjes in WhatsApp krijgen voortaan behalve de groene kleur ook een meer afgeronde, omlijnde stijl. Verder is de standaardachtergrond in chatgesprekken vernieuwd. De uitrol van de veranderingen gaat gefaseerd, zodat nog niet alle gebruikers ze momenteel zullen zien.

Lees meer nieuws over WhatsApp en mis niets met ons eigen WhatsApp-kanaal.