© CultofMac

Apple sluit 'deal' met de aartsrivaal voor de eerste opvouwbare iPhone

Apple sluit 'deal' met de aartsrivaal voor de eerste opvouwbare iPhone

10 mei om 21:27

De eerste opvouwbare iPhone zou zomaar eens een scherm van Samsung kunnen krijgen. De iPhone-maker heeft naar verluidt een deal gesloten met de schermtak van de grote Zuid-Koreaanse concurrent, voor de levering van opvouwbare schermen.

Dat meldt de Taiwanese krant DigiTimes op basis van bronnen binnen de toeleveringsketen van de schermen. Apple zou een overeenkomst zijn aangegaan met Samsung Display voor de 'ontwikkeling van een opvouwbaar apparaat'. Verdere informatie over de mogelijke deal is er nog niet. Eerder werd ook gespeculeerd over een mogelijke samenwerking tussen Apple en LG voor opvouwbare schermen.

Andere geluiden die 9to5Mac eerder deze maand heeft opgevangen duiden op een veel groter opvouwbaar scherm. Apple zou werken aan een apparaat met een vouwbaar scherm van 20,3 inch, dat volgend jaar zou moeten verschijnen. Pas een jaar later zou het bedrijf een vouwbare iPhone willen uitbrengen.

Schermen aan de buitenkant?

Dat laatste sluit aan bij een gerucht uit februari. Toen kwam naar buiten dat Apple, ondanks dat het project eerder op de lange baan werd geschoven, nog altijd werkt aan een opvouwbare iPhone. Er zouden al werkende prototypes zijn van de iPhone in twee formaten. Toen zou het bedrijf al in gesprek zijn met verschillende Aziatische fabrikanten over het bestellen van componenten voor de opvouwbare telefoon.

De ontwerpers zouden het apparaat half zo dun willen maken als de huidige iPhones, zodat de telefoon niet te dik is wanneer hij is ingeklapt. Ook zou worden onderzocht of de schermen naar buiten kunnen worden gericht, zodat ze bruikbaar zijn als de iPhone is dichtgevouwen.

Blijf op de hoogte van het nieuws over Apple, meld je aan voor onze nieuwsbrief.