© Amazon

Na Fallout gaat Amazon ook een serie maken over deze populaire game

Na Fallout gaat Amazon ook een serie maken over deze populaire game

14 mei - 22:43

Na het succes van de Fallout-serie heeft Amazon aangekondigd dat het een live-action serie over Tomb Raider gaat maken. Die serie rond Lara Croft komt exclusief naar Amazon Prime Video.

Amazon heeft een deal gesloten over de live-action serie met Crystal Dynamics, de studio die ook de moderne Tomb Raider-games maakt. Volgens Amazon zal de serie alleen op zijn streamingdienst Prime Video te zien zijn. De serie wordt geschreven en geproduceerd door Phoebe Waller-Bridge, onder meer bekend als een van de schrijvers van de James Bond-film No Time to Die.

Veel meer is er niet bekend over de nieuwe Tomb Raider-serie. Amazon maakt geen releasedatum bekend en zegt ook niet waar het verhaal over gaat. Verder is nog niet bekend welke acteurs of andere schrijvers meedoen aan het project.

Nieuwe game

Tegelijkertijd werkt Amazon Games samen met Crystal Dynamics aan een nieuwe game in de serie. De bedrijven maakten in december 2022 bekend dat ze aan de game werken. Behalve dat de game in Unreal Engine 5 gemaakt wordt, is er niet veel bekend over de volgende Tomb Raider. Er is nog geen releasedatum voor de game.

Volgens X-gebruiker V Scooper zal de game een open wereld krijgen en zal die zich afspelen in India. Hoofdpersonage Lara Croft zal onder meer gebruik kunnen maken van een motor en een parachute om te navigeren. 

Lees meer over streamingdiensten, of blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.