© Polestar

Deze veranderingen brengt Google naar auto's met nieuwe updates

Deze veranderingen brengt Google naar auto's met nieuwe updates

15 mei - 20:39

Google voegt een aantal nieuwe apps toe aan auto's die compatibel zijn met Google built-in. Tegelijkertijd krijgen ook auto’s met Android Auto een aantal updates.

Auto's met Google built-in krijgen twee nieuwe streamingdiensten: HBO Max en Peacock. De laatste is in Nederland onderdeel van SkyShowtime. Ook krijgen autogebruikers toegang tot het populaire spel Angry Birds. Dat laat Google weten in een persbericht. Zowel de streamingdiensten als de game kan je alleen gebruiken wanneer je auto geparkeerd is. 

Auto’s die compatibel zijn met Google built-in zijn onder meer modellen van Volvo, Polestar, Nissan, Ford, Renault en Honda. Volgens The Verge zijn het echter alleen auto’s van Volvo, Polestar en Renault die toegang krijgen tot de streamingdiensten. Andere auto’s met Google built-in ondersteunen ze nog niet.

Android Auto en Google Cast

Voor Android Auto is er ook een update. Je kan binnenkort het scherm van je Uber-app op je telefoon kopiëren naar het ingebouwde display van je auto. Deze functie lijkt vooral handig voor Uber-chauffeurs.

Ten slotte zegt Google dat Google Cast naar auto's met Android Automotive OS komt. Daarmee kan je snel content casten van je telefoon of tablet naar het infotainmentscherm van je auto. De eerste auto’s die deze functie krijgen zijn die van Rivian. Dat zal in de 'komende maanden' gebeuren. Daarna moeten ook andere automerken volgen.

Lees meer auto-nieuws en blijf op de hoogte met ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.