'iPhone 16 Pro Max krijgt nieuw soort batterij met deze voordelen'

©Pexels

'iPhone 16 Pro Max krijgt nieuw soort batterij met deze voordelen'

Volgens nieuwe geruchten krijgt de iPhone 16 Pro Max een hele nieuwe batterij, waardoor je mogelijk langer het toestel kunt gebruiken zonder deze aan de oplader te hangen.

Volgens bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt de iPhone 16 Pro Max een batterij met hogere energiedichtheid. Dat kan betekenen dat je het toestel minder vaak hoeft op te laden, zonder dat Apple een grotere batterij in het toestel hoeft te proppen.

Toch is dat niet zeker. Apple kan er ook voor kiezen om een kleinere batterij in de duurste versie van de nieuwe iPhone plaatsen met hogere energiedichtheid, waardoor de batterijduur alsnog vergelijkbaar is met de vorige generatie.

Volgens Kuo wordt de nieuwe batterij in een roestvrijstalen omhulsel geplaatst, in plaats van aluminium. Daardoor is de accu beter beschermd. Het nieuwe ontwerp moet het ook makkelijker maken om de accu te verwijderen, zoals de EU verplicht.

iPhone 17

Volgens de geruchten zal de nieuwe batterij alleen in de iPhone 16 Pro Max te vinden zijn. Een jaar later verschijnt de verbetering dan mogelijk in alle versies van de iPhone 17.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS.