© Unsplash

Deze iPhonemodellen krijgen mogelijk een veel feller scherm

Deze iPhonemodellen krijgen mogelijk een veel feller scherm

12 mei om 11:00

Hoewel verwacht wordt dat de iPhone 16 pas in het najaar wordt aangekondigd, lekken steeds meer details uit over het apparaat. De bekende Chinese lekker Instant Digital heeft nu bekendgemaakt dat twee iPhonemodellen een scherm krijgen dat tot 20 procent feller is.

Het gaat om de iPhone’s 16 Pro en de 16 Pro Max. De twee modellen krijgen een display met een maximale helderheid van 1.200 nits, de wetenschappelijke eenheid voor luminantie. De huidige iPhone 15 Pro heeft een scherm dat 1.000 nits raakt. 

Voor HDR-content kan de helderheid van de iPhone 15 Pro worden opgevoerd naar 1.600 nits. Volgens Instant Digital zullen de 16 Pro en Pro Max dat evenaren. Dat vertelde de lekker op het Chinese sociale medium Weibo.

Is de bron betrouwbaar?

Instant Digital heeft in het verleden al correcte voorspellingen gedaan over aankomende producten van Apple. De lekker voorspelde bijvoorbeeld dat de camera van de iPad Pro op de lange kant van het scherm komt te zitten. Ook zei Instant Digital dat de nieuwe iPad Pro met twee oled-schermen gebouwd wordt, iets wat Apple Tandem OLED noemt.

De nieuwe iPad Pro werd eerder deze week aangekondigd. Behalve de veranderingen die hierboven vermeld worden, krijgt de tablet een gloednieuwe M4-chip en een ultradun ontwerp, waardoor het de dunste Apple-product ooit is. De M4-chip biedt volgens Apple tot 50 procent meer snelheid vergeleken met de M2-chip in de vorige iPad Pro en ondersteunt ray-tracing voor games op de iPad. 

Blijf op de hoogte over Apple met onze nieuwe app en ons WhatsApp-kanaal.