Deze nieuwe iOS-update lost het probleem op met terugkeren van verwijderde foto's

©Apple

Deze nieuwe iOS-update lost het probleem op met terugkeren van verwijderde foto's

Apple heeft vanavond een nieuwe iOS-update uitgebracht die de bug opgelost waardoor foto's die je eerder hebt verwijderd opeens weer terugkeerden.

Foto’s die je jaren geleden al had verwijderd, konden door de bug in iOS 17.5 en iPad OS 17.5, de updates die vorige week verschenen, ineens weer terugkeren op je iPhone en iPad. Dat kon gebeuren als een database corrupt raakte en als de opslagruimte nog niet was overschreven. Apple heeft in alle haast een update uitgebracht om deze bug te fixen.

De uitrol van de nieuwe update iOS 17.5.1 is maandagavond gestart, maar mogelijk zit nog niet iedere iPhone-gebruiker de update meteen. "Deze update verhelpt een zeldzaam probleem waarbij foto's waarbij de database beschadigd was, opnieuw in de fotobibliotheek konden verschijnen, zelfs als ze waren verwijderd", laat Apple weten.

Twee veranderingen in vorige update

Vorige week verscheen iOS 17.5 en die update had twee belangrijke veranderingen. Zo is het voor Europeanen voortaan mogelijk om iOS-apps direct via websites te installeren. Bovendien biedt iOS voortaan waarschuwingen voor ongewenste bluetooth-trackers van derde.

Lees meer nieuws over iOS en mis niets met onze nieuwsbrief.