©Sonos

Sonos Ace nu officieel: dit is de eerste koptelefoon van de speakermaker

Sonos Ace nu officieel: dit is de eerste koptelefoon van de speakermaker

21 mei om 17:35
Laatste update: 21 mei om 17:35

Het merk Sonos ken je van de populaire speakers, maar het bedrijf brengt nu ook een koptelefoon op de markt: de Sonos Ace. 

De draadloze koptelefoon moet zich voornamelijk onderscheiden door de geluidskwaliteit. Daarnaast biedt de Ace active noise cancellation, met een Aware-modus voor als je iets meer van je omgeving wil horen.

Kijk je thuis een film waar de rest van het huishouden niet van hoeft te genieten, dan kun je de Sonos Ace opzetten om toch surround sound te hebben. Met één druk op de knop gaat het geluid van de Sonos-soundbar naar de koptelefoon. De koptelefoon houdt tijdens het kijken de positie van je hoofd in de gaten, om de audio altijd juist te laten klinken. De Ace ondersteunt muziek in lossless-kwaliteit, via de usb-c-kabel of draadloos via sommige Android-telefoons. Ook is er ondersteuning voor ruimtelijk geluid en Dolby Atmos. 

De batterij in de Ace gaat tot dertig uur mee en laadt vervolgens ook weer snel op. Na drie minuten laden kun je drie uur luisteren.

Materiaal en prijs

Niet alleen de kwaliteit van de audio is belangrijk, maar ook van de materialen. Sonos gebruikt vegan leer voor de oorkussens en belooft dat de speciale hoofdband niet aan je haar blijft hangen. Door de contrasterende kleuren in de oorschelpen moet ook direct duidelijk zijn wat links en rechts is.

De Sonos Ace is vanaf 5 juni verkrijgbaar in de kleuren zwart en zacht wit. Voor 499 euro krijg je er een travel case bij, en twee kabels. Omdat de koptelefoon geen 3,5mm-aansluiting heeft, krijg je een extra kabel voor usb-c naar 3,5mm.

Lees meer over Sonos, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.