© Spotify

Spotify maakt deze gadget onbruikbaar en zegt 'gooi hem maar weg'

Spotify maakt deze gadget onbruikbaar en zegt 'gooi hem maar weg'

23 mei om 21:50

Muziekdienst Spotify 'bedankt' de klanten die zijn Car Thing, een gadget voor je auto-dashboard, hebben gekocht op een wel heel bijzondere manier. Het bedrijf heeft de klanten namelijk laten weten dat ze het apparaat beter weg kunnen gooien, omdat het stopt met werken.

In 2021 begon Spotify met de verkoop van de Car Thing aan een select groepje mensen. Het was een apparaatje dat je in je auto kon plaatsen en dat als een soort afstandbediening voor Spotify op je smartphone kon dienen. De Car Thing kostte 90 euro toen hij in 2022 voor iedereen te bestellen was. Helaas voor Spotify was het geen denderend succes: vijf maanden later stopte het bedrijf met de productie.

Stopt met werken

Nu laat Spotify weten dat het apparaat nutteloos gaat worden. Hij stopt gewoon met werken. Het bedrijf zegt dat het zich liever op andere dingen wil richten, waar alle Spotify-gebruikers profijt van hebben.

Toch blijft het heel raar dat een bedrijf zomaar de ondersteuning voor een product stopt en zegt dat klanten het apparaatje dat ze gekocht hebben maar weg moeten gooien. Het bedrijf geeft de code van de Car Thing bovendien niet vrij, waardoor gebruikers ook niet zelf een stukje code kunnen schrijven om het apparaatje te blijven gebruiken.

Gebruikers krijgen verder geen tegemoetkoming, zoals een aantal maanden gratis Spotify Premium. Aan klanten die nog hoopten dat de Car Thing opnieuw wordt uitgebracht, laat het bedrijf weten dat dat zeer onwaarschijnlijk is.

Lees meer nieuws over streaming of abonneer je op onze nieuwsbrief.