©Samsung

Samsung verplicht reparateurs om te klikken als je andere onderdelen gebruikt

Samsung verplicht reparateurs om te klikken als je andere onderdelen gebruikt

24 mei om 13:48
Laatste update: 24 mei om 14:40

Heb jij onderdelen in je Samsung-smartphone zitten die niet van Samsung zelf zijn? Dan moeten reparateurs daar melding over maken. Ook wordt er allerlei informatie over je geüpload.

Website 404 Media heeft een contract in handen gekregen, dat getekend moet worden door onafhankelijke reperateurs van Samsung-smartphones. Hierin staat onder andere dat als de reparateur een onderdeel in de smartphone vindt die niet van Samsung zelf is, daar melding over gemaakt moet worden. Zelfs als het onderdeel gewoon goed werkt.

Wat daarnaast ook opvalt is dat onafhankelijke reparateurs allerlei informatie moeten uploaden naar naar een Samsung-database, waaronder de naam en het e-mailadres van de klant, maar ook het IMEI-nummer, telefoonnummer en meer.

Het is uit tussen iFixit en Samsung

Het nieuws komt naar buiten een dag nadat bekend is geworden dat iFixit niet meer samenwerkt met Samsung voor het leveren van reserveonderdelen en het maken van reparatiehandleidingen voor Samsung. 

Tegenover website The Verge vertelt Kyle Wiens, ceo van iFixit, dat de onderdelen van Samsung te duur zijn en de toestellen van Samsung te moeilijk te repareren zijn. Ook leverde Samsung alleen batterijen vastgelijmd aan een nieuw scherm, wat voor hoge prijzen zorgt als iemand enkel een nieuwe batterij nodig heeft.

Tevens zou iFixit de e-mailadressen en verkoopgeschiedenis van klanten naar Samsung moeten sturen, als er een onderdeel wordt verkocht. Ook kreeg de repareerpartij geen onderdelen geleverd voor de nieuwste Samsung-toestellen.

Lees meer over Samsung, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.