Wat wil Apple met dit mysterieuze, kleine en veelzijdige apparaatje?

©Unsplash

Wat wil Apple met dit mysterieuze, kleine en veelzijdige apparaatje?
24 mei om 15:43
Laatste update: 24 mei om 15:46

Apple blijft maar patenten registreren over een nieuw soort apparaatje: een digitaal steentje vol mogelijkheden. Maar wat wil het bedrijf er nou mee?

Bijna een jaar geleden werd Apple al een patent toegewezen voor een digitale steen, een soort AirTag die in samenwerking met een VR-bril zoals de Vision Pro gebruikt zou kunnen worden. Nu dient het bedrijf weer een patent in rond dit apparaatje, maar met veel meer mogelijkheden.

Apple is lekker wazig in de beschrijving van het patent. De steen kan zelfs een schermpje en stemherkenning krijgen en dan zijn de mogelijkheden helemaal eindeloos.

Afstandsbediening

Zo beschrijft Apple dat het apparaatje gebruikt kan worden als spraakassistent, of als een steen die apps draait voor muziek, een kalender of het weer. Het apparaatje kan mogelijk gebruikt worden als afstandsbediening voor het slimme huis, of als een herkenningspunt voor virtual- of augmented reality.

Apple schrijft dat het apparaatje eventueel ingezet kan worden als accessoire voor je iPhone, iPad of MacBook, "of voor andere functies".

Met de Vision Pro heeft Apple voor het eerst in lange tijd ene hele nieuwe productcategorie geïntroduceerd. Misschien heeft het bedrijf de smaak te pakken en staat de volgende vernieuwing klaar.

Lees meer over Apple, of check de Bright-app voor iOS.