YouTube rolt ruim 75 gratis speelbare games verder uit, wanneer in Nederland?

©Freepik

YouTube rolt ruim 75 gratis speelbare games verder uit, wanneer in Nederland?
28 mei om 21:47

Netflix gaf abonnees al toegang tot een stel games, YouTube gaat een stap verder en geeft meer gebruikers gratis toegang tot games, iets meer dan 75 om mee te beginnen – alleen nog niet meteen in Nederland.

Playables heet het nieuwe YouTube-onderdeel, dat nu uit de besloten testfase is, meldt YouTube. Dat wil zeggen dat meer gebruikers nu toegang krijgen tot de gratis games, maar helaas nog niet in Nederland. Het 'experiment wordt gehouden in Engelssprekende gebieden: de VS, het VK, Canada en Australië, verduidelijkt YouTube via X.

Hopelijk komt de functie ook snel naar Nederland, want den speel je gratis games via youtube.com/playables, of in het Explore-menu (dat kompasje) in de YouTube-app. Het aanbod is simpel maar divers: mobiele klassiekers als Angry Birds en Cut the Rope maar ook bijvoorbeeld arcade-game Stack Bounce, RPG Cards of the Undead en Chess Classic, de onvermijdelijke schaak-game.

De games zijn te spelen in zowel de YouTube-app en in Chrome, Safari en Firefox. Voortgang in games wordt opgeslagen en gesynchroniseerd via je YouTube, account, zodat je op je telefoon kan beginnen en in de browser verder kan gaan.

Meer YouTube en mis niets met onze Bright-app.