De Fitbit Ace brengt je kind in beweging en is de Tamagotchi van nu

©Google

De Fitbit Ace brengt je kind in beweging en is de Tamagotchi van nu
29 mei om 19:50
Laatste update: 29 mei om 19:54

‘Kinderen zitten alleen nog maar achter een scherm', dat heb je vast weleens gehoord. Met zoveel afleidingen op de smartphone, tablet en laptop kan het moeilijk zijn de spruiten aan het bewegen te krijgen. Zeker in de Verenigde Staten, waar buiten spelen niet altijd vanzelfsprekend is.

De Fitbit Ace LTE moet dit probleem oplossen voor de ouder/verzorger. Deze smartwatch daagt de drager uit met een serie aan spelletjes en opdrachten die uitgevoerd moeten worden.

Fitbit Ace LTE

Deze smartwatch voor kinderen van 7 jaar en ouder combineert bewegen met videospelletjes. Deze speel je door te bewegen en opdrachten uit te voeren. Deze opdrachten variëren van verstoppertje spelen tot  een dansje doen. Hoe meer je beweegt, hoe meer gametime je krijgt. Zie het als het koekje na het huiswerk.

De smartwatch heeft een aantal van deze Arcade games en een aantal keer per jaar ontvang je via een update nieuwe games die je kind kan spelen.

Op het scherm van deze FitBit Ace LTE leeft de ‘Noodle’ dit wezen houdt bij hoeveel er gedaan is op een dag door de drager. Deze ‘Noodle’ is een soort slang die steeds langer wordt en zich langs de rand van het scherm krult.

De Tamagotchi is terug (sort of)

Naast de spelletjes die men kan spelen leeft er ook een wezen op de smartwatch. De eejies leven van de activiteiten die de dragers uitvoeren. Bewegen ze niet dan is de eejie niet blij en krijgt hij of zij honger. Door elke dag te bewegen en opdrachten uit te voeren kunnen de eejies nieuwe outfits krijgen en kun je op bezoek in Bit Valley waar ze wonen. Wanneer je oud genoeg bent, dit is de Tamagotchi van vroeger!


Er zijn zes verschillende bandjes te verkrijgen en dat zijn stuk voor stuk collecters items. Elk bandje ontsluit namelijk een nieuwe wereld op de FitBit Ace LTE.


Je kinderen volgen

Het blijft een smartwatch en daarom is het mogelijk om de drager, het kind dus, te volgen, berichten te sturen en te bellen. Volgens Google, de kersverse eigenaar van Fitbit. is dit allemaal erg veilig. De data wat betreft locatie wordt elke 24 uur gewist. De andere data verdwijnt na maximaal 35 dagen. Alleen mensen die toegevoegd worden als contact kunnen communiceren met het horloge. De ouder/verzorger moet een app installeren om de smartwatch te activeren.


Abonnement

De FitBit Ace LTE kost 299 dollar en je moet een abonnement afsluiten van 9,99 dollar per maand. Men hoeft er geen simkaart in te stoppen, de data zit bij het abonnement in. Gezien dat laatste zal de smartwatch eerst in de VS verkocht gaan worden. Of het ook naar Nederland komt is niet bekend.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.